Razvoj pametnih LED luči z neposredno priključitvijo na omrežno napetost

spirit logo
rd mgrt logo
eu logo

Glavni namen projekta je razviti nov inovativen produkt z globalnim tržnim potencialom – arhitekturna LED svetila za notranjo in zunanjo razsvetljavo, katerih glavna inovacija bo možnost neposredne priključitve na omrežno napetost. Druga pomembna inovacija v okviru projekta bo razvoj enotne oblikovne platforme, ki bo omogočala enostavno uniformno oblikovanje celotnega asortimana izdelkov.

Za notranjo razsvetljavo bomo razvili modularen koncept, ki bo omogočal sestavljanje različnih struktur z eno ali več svetilnimi enotami, z zelo kvalitetno belo barvo osvetlitve (visok CRI), s centralnim upravljanjem osvetlitve. Za zunanjo razsvetljavo bomo razvili širok izbor modelov in materialov, za različne načine pritrditev in namene, osvetlitev fasad, parkov, poti, vrtov, s centralnim upravljanjem osvetlitve. Produkt bo predstavljal globalno tehnološko inovacijo, ki bo omogočala direktne priključitve unificirano oblikovanih LED svetil  na omrežno napajanje brez motečih dodatnih zunanjih napajalnikov.

Cilji projekta so:

  1. Okrepiti razvojno inovativno skupino v podjetju z zaposlovanjem visoko izobraženega kadra
  2. Razviti tehnološke inovacije na področju LED svetil, kjer že imamo razvite inovacije na področju podvodnih LED svetil za plovila in LED osvetljave bazenov
  3. Povečanje števila inovacij na področju fleksibilne zasnove elementov ohišja z možnostjo optične holografske tehnologije, neposredne priključitve na omrežje ter integracije inteligentnih vmesnikov v LED luči

Glavne aktivnosti projekta so:

  1. Oblikovanje optimalnega ohišja pametnega LED svetila
  2. Razvoj svetila z napredno optično holografsko tehnologijo širjenja svetlobe
  3. Izdelava naprednega Direct -drive napajanika
  4. Integracija krmilnih vmesnikov s hkratno kompatibilnostjo starimi sistemi razsvetljave

Skupna predvidena vrednost projekta znaša 291.319,20 EUR, vrednost sofinanciranja pa je 131.093,63. Naložbo sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si)